lauantai 8. marraskuuta 2014

Saksanpähkinä-basilika vuokaleipä




















Tarvitset:

- 3dl kädenlämpöistä vettä
- 25gr tuorehiivaa (½ pala)
- 6-7dl grahamjauhoa
- 1tl suolaa
- 1rkl oliiviöljyä
- ripaus ruokosokeria
- 1dl saksanpähkinöitä
- 1rkl kuivattua basilikaa
- kourallinen tuoreita basilikan lehtiä


1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöisen veteen. Lisää suola ja ruokosokeri. Murskaa saksanpähkinät rouheeksi ja silpo tuoreet basilikan lehdet pieneksi.

2. Lisää kaikki loput aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota noin yksi (1) tunti.

3. Voitele leipävuoka oliiviöljyllä ja lisää kohonnut taikina vuokaan. Anna taikinan kohota vielä noin 20 minuuttia vuoassa ennen paistamista. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.