torstai 20. marraskuuta 2014

Itämainen kaalilaatikko




















Useimmiten olen törmännyt ihmisiin, joiden ihhokkiruokaa on kaaliruoat. Itsekin olen (myönnettäköön) vasta aikuisiällä tottunut keitetyn kaalin makuun. Kaali on siitä hyvä raaka-aine, että se taittuu moneksi. Se on myös ravintoarvoiltaan melko rikas ja hinnaltaan se sopii jokaisen kukkarolle. Perinteisestä kaalilaatikosta saat eksoottisemman lisäämällä siihen kookoskermaa, korianteria, currya sekä chiliä.

Tarvitset:

- n. 500gr keitettyä, silputtua keräkaalia
- 1-2dl turvotettua soijarouhetta
- kasvisliemikuutio
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2dl kookoskermaa
- 1 dl tummaa riisiä
- 1tl jauhettua korianteria
- 1tl punaista currytahnaa
- kuivattua chiliä
- oliiviöljyä


1. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Keitä kaali suolatussa vedessä ja silppua se pieneksi. Turvota haluamasi määrä soijarouhetta kasvisliemessä suhteessa 1:1, eli esim. 1dl soijarouhetta ja 1dl vettä.

2. Kuullota silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli pannulla. Keitä riisi ohjeen mukaan. Sekoita keskenään kaali, turvotettu soijarouhe, riisi ja sipulit vuoassa. 

3. Lisää kookoskerma seoksen joukkoon ja lisää mausteet. Sekoita jälleeen jotta mausteet ja kookoskerma sekoittuu tasaisesti. 

4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 1-2 tuntia. Jos kaalit mustenevat, laita folio päälle. Voit välillä sekoittaa kaaliseosta ja lisätä tarvittaessa nestettä (esim. valmista kasvislientä tai kookomaitoa/kermaa), jos haluat laatikosta mehevän.