lauantai 3. tammikuuta 2015

Paahteinen kurpitsakeitto limellä ja chilillä




















Tarvitset:

- 1 iso kokoinanen kurpitsa (esim. hokkaido, myskikurpitsa)
- n. ½-1dl oliiviöljyä
- 1-2 kuivattua chilin palkoa
- mustapippuria, suolaa
- ½ tuore lime
- kasvislientä (1 kasvisliemikuutio + n. 1l vettä)

1. Kuori, poista siemenet ja pilko kurpitsa suuriin osiin. Murskaa kuivatut chilinpalkot ja sekoita se oliiviöljyn ja muiden mausteiden (mustapippuri, suola) kesken.

2. Sivele kurpitsat öljyseoksella ja pistele haarukalla. Paahda kurpitsat uunissa 200 asteessa n. 30-45 min. Kurpitsat saavat ottaa reilusti väriä pintaan.

3. Liuota kasvisliemikuutio n. 1 litraan keittettyyn veteen. Laita paahdetut, reilusti pehmentyneet kurpitsan palat erilliseen astiaan ja lisää sekaan valmis kasvisliemi. Soseuta kurpitsat tasaiseksi keitoksi. Nesteen määrällä voit määrittää keiton paksuuden eli jos keitto on mielestäsi liian paksua, lisää nestettä.

4. Purista valmiin keiton sekaan puolikas limen mehu ja tarjoile heti.