lauantai 25. lokakuuta 2014

Banaanikookos-kaurapuuro ja omenasose




















Kiirrettömiin aamuihin:

- 1 kypsä banaani (tähän käy myös ne erittäin tummuneet versiot!)
- kookosmaitoa
- kaurahiutaleita

Keitä kaurapuuro pakkauksen ohjeen mukaan käyttäen nesteenä kookosmaitoa (voit myös käyttää esim. ½ kookosmaitoa ja ½ vettä). Anna kaurahiutaleiden hetki keittyä ennen kuin lisäät pieneksi paloitetun banaanin puuron sekaan. Soseuta pehmennyt banaani lastalla ja sekoita puuro tasaiseksi.

Puurosta tulee melko paksua, eikä sen tarvitse olla täysin sileää. Jos kuitenkin haluat puurosta sileää, soseuta se sauvasekoittimella. Tarjoile joko sellaisenaan, tuoreiden marjojen tai itsetehdyn omenasoseen kanssa!


Omenasose, tarvitset:

- 1kg kotimaisia, uuden sadon omenoita (makeita ja kirpeitä lajikkeita)
- 0,5-1dl hillosokeria
- 2-3dl vettä

1. Voit halutessasi kuoria omenat, mutta kuorineen keitettynä omenat säilyttävät paremmin vitamiinit.

2. Leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää lohkotut omenat (n. 1kg) kattilaan ja lisää n. 2-3dl vettä sen mukaan, kuinka paksua haluat soseesta.

2. Keitä omenoita niin kauan, kunnes ne selvästi pehmenevät. Soseuta sen jälkeen omenat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

3. Kiehauta omenasose kattilassa ja lisää haluamasi määrä hillosokeria. Kiehauta vielä n. 10-15min, hillosokeripakkauksen ohjeen mukaan. Purkita valmis omenasose ja tarpeen vaatiessa pakasta.