torstai 30. lokakuuta 2014

Punajuurisoijapihvit ja bataattilohkot




















Punajuurisoijapihvit (4 isoa pihviä), tarvitset:

- 1 keskikokoinen punajuuri (n. 200gr)

- 2dl tummaa soijarouhetta
- 1,5 dl vettä
- kasvisliemikuutio
- 1 kananmuna
- 2-3rkl vehnäjauhoja
- 1 kpl sipuli
- 1-2 kpl valkosipulinkynsiä
- mausteita

1. Liuota kasvisliemikuutio keitettyyn, kiehuvaan  (1,5dl) veteen. Lisää soijarouhe ja anna turvota.

2. Leikkaa sipuli pieneksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta punajuuri raastimella karkeaksi raasteeksi. 

3. Lisää turvonneeseen soijarouheeseen vehnäjauhot, kananmuna ja mausteet, sekoita. Lisää sitten sipuli, valkosipuli ja raastettu punajuuri joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi. Anna taikinan hetki maustua.


(Huom! Mitä vähemmän käytät vehnäjauhoja taikinaan, sitä paremman makuisia pihveistä tulee. Taikina saa olla hieman "puolilöysää".)

4. Kuumenna öljy pannulla ja lisää taikinaa pannulle. Muotoile lastan avulla taikinasta pihvin muotoisia. Pihvit saavat olla melko paksuja, jotta ne eivät jää kuivaksi sisältä. Ruskista pihvit molemmin puolin.


Bataattilohkot:


- 1 iso bataatti
- n. ½dl oliiviöljyä
- mausteita

Leikkaa bataatit lohkoiksi. Sekoita noin puoli desiä oliiviöljyä ja halumasi mausteet (esim. mustapippuri, valkosipuli, chili, kuivattu basilika) keskenään. Sudi öljymauste bataattilohkoihin tasaisesti ja paista bataatit uunissa 200 asteessa n. 20-30 min.