torstai 23. lokakuuta 2014

Kurpitsariisi paistetulla vuohenjuustolla




















Noin neljään annokseen tarvitset:

- puolikas kurpitsa
- tummaa riisiä
- kasvisliemikuutio
- ruokakermaa
- kypsää tomaattia
- lehtikaalta
- vuohenjuustoa
- mausteita (esim. mustapippuri, chili, suola)


1. Kuori puolikas kurpitsa, poista mahdolliset siemenet ja viipaloi. Kiehauta kurpitsat pehmeiksi kiehuvassa vedessä.

2. Soseuta pehmenneet kurpitsat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi (soseuttaessa jätä hieman keitinvettä, jotta soseesta tulee hieman "juoksevaa") ja lisää loraus kermaa sekä mausteet, sekoita tasaiseksi. 

3. Keitä riisi kasvisliemessä ohjeen mukaan (neljälle). Sekoita keitetty riisi ja kurpitsasose keskenään ja annostele lautasille. 

4. Aseta riisin päälle pilkotut tomaattilohkot ja lehtikaalin lehtiä haluamasi määrä. Lisää hieman suolaa ja mustapippuria tasaisesti annoksen päälle.

5. Pilko jääkaappikylmä vuohenjuusto kiekoiksi (esim. pari kiekkoa per annos) ja paista vuohenjuustokiekot molemmin puolin kuumalla pannulla öljyssä niin, että pinta ruskistuu kullanruskeaksi. Aseta vuohenjuustot annoksen päällimäiseksi.



* Annoksesta saat vegaanisen jättämällä ruokakerman pois ja vaihtamalla   vuohenjuuston esimerkiksi paistettuun tofuun.