tiistai 13. tammikuuta 2015

Hummus à la Skutti




















Hummus-ohjeita löytyy netistä kymmenittäin ja hummus on erinomainen lisuke, koska siitä voi tehdä eri variaatioita mielensä (ja makunsa mukaan). Pelkästään yrttejä vaihtamalla saat hummuksesta erimakuisen, saatikka lisäämällä siihen esim. aurinkokuivattua tomaattia, pähkinää, eri mausteita... mitä vain ikinä keksit!  Hummusta voit nauttia vaikkapa paahdetun ruisleivän päällä, dippinä, lisukkeena jne. Hummus on erittäin nopeatekoinen, joten älä siis sorru kaupan ylihintaisiin valmishummuksiin! Tässä ohjetta kuinka itse teen todella maistuvan ja nopean perus-hummuksen, tarvitset:

Perushummus:


- n. 250gr (eli 1 purkki) valmiiksi keitettyjä kikherneitä 

- 1-2rkl tahinia (seesaminsiementahna)
- 2-3dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- n. 1rkl tuoretta sitruunanmehua
- 1-4 kuivattua chilipalkoa murskattuna
- suolaa, mustapippuria
- tuoretta yrttiä, esim. korianteri, ruohosipuli, rosmariini jne.


1. Huuhtele valmiiksi keitetyt kikherneet mahdollisesta suola/säilöntäliemestä. Lisää kikherneiden joukkoon öljy ja soseuta esim. sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. 


2. Lisää tahnaan haluamasi määrä tahinia, murskattua valkosipulinkynttä, sitruunanmehua, chiliä, suolaa&mustapippuria sekä silputtua tuoreyrttiä, ja sekoita tasaiseksei tahnaksi. Tarkista maku. Jos hummuksesta tuli mielestäsi liian paksua, lisää tarvittaessa öljyä.