torstai 15. tammikuuta 2015

Olutsämpylät




















Taikina:

- 1 pieni tölkki (33cl) alkoholitonta olutta (*vegaanista)
- n. 25gr tuorehiivaa
- 1tl suolaa
- ½ dl tummaa siirappia
- n. 4dl grahamjauhoja
- n. 2dl vehnäjauhoja
- 0,5dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
- 0,5dl pellavansiemeniä
- 2rkl kasvisöljyä


1. Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, suola ja siirappi. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi lisää siemenet. Alusta öljy taikinaan, taikina saa jäädä melko pehmeäksi.

2. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (n. 30min) liinan alla lämpimässä paikassa. Jaa taikina osiin ja pyörittele niistä sämpylöitä. Kohota sämpylät vielä liinan alla ennen uuniin laittoa.

3. Paista sämpylät uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12min. Tarjoile sämpylät esimerkiksi hummuksen kanssa.



* Kaikki suomalaiset oluet ovat vegaanisia, mutta kaikki ulkomaalaiset oluet eivät tätä välttämättä ole. Esimerkiksi joissakin englantilaisissa olueissa on etiketissä merkintä 'vegan'. Jos siis noudatat tarkkaa vegaani-ruokavaliota, tarkista oluen vegaanius ennen ostoa!