tiistai 13. tammikuuta 2015

Pinaattinen herkkusienipasta




















Tarvitset (2 annokseen):

- n. 150-200g tuoreita herkkusieniä
- 2dl vegaanista ruokakermaa (esim. soija- tai kaurapohjainen)
- 1 iso sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- haluamasi määrä tuore- tai pakastepinaattia
- mausteita: mustapippuria, juustokuminaa, chiliä
- vegaanista täysjyvä kuivapastaa
- tuoretta ruohosipulia


1. Keitä pasta ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Älä ylikeitä! Pastan kuuluu olla 'al dente'.

2. Pilko herkkusienet ja sipuli, murskaa valkosipulit. Paista sipulit öljyssä kuulaaksi ja lisää sienet, paista niin kauan kunnes sienistä irtoaa neste. Lisää mausteet ja ruokakerma, sekoita tasaiseksi.

3. Lisää lopuksi pinaatti kastikkeen joukkoon, esimerkiksi pakastepinaatti "sulaa näppärästi" kastikkeen joukkoon, hämmennä.

4. Tarjoile pasta samantien ja lisää valmiin annoksen päälle tuoretta ruohosipulia.